Австралија ја смени химната да биде поинклузивна кон Абориџините

Австралиската Влада промени еден збор во химната со цел подобро да ги препознае улогата, културата и историјата на староседелците. Химната „Advance Australia Fair“, во втората

Во Париз 100.000 полицајци ќе ги пазат улиците за новогодишната ноќ

Во главниот град на Франција за време на новогодишната ноќ, дури 100.000 полицајци ќе ја контролираат ситуацијата на улиците, задолжени да разбиваат забави и успешно

Нуклеарната централа во Словенија повторно во функција

Поради земјотресот во Хрватска, нуклеарната централа Кршко во Словенија автоматски престана да работи. Сега, инспекцијата на централата изјави дека нема апсолутно никаква штета од земјотресот,

1 2 3 236