„Autumn Gaming Month“ – е-спорт настан организиран од МЕСА

„Autumn Gaming Month“ – е-спорт настан организиран од МЕСА

Македонската Еспорт Асоцијација организира цел месец полн со гејминг натпреварувања во повеќе игри

Настанот ќе трае од 12.11.2020 до 06.12.2020, каде фановите на еспортот ќе имаат можност да учествуваат или пак да уживаат во шест различни дисциплни.

Станува збор за натпреварување во: CS:GO, DOTA 2, Fortnite, LoL, Clash Royale и шах. Пријавите за секое од овие натпреварувања се отворени. Прв ќе биде турнирот во Fortnite, а последниот е во League of Legends. Победниците секако ќе бидат наградени.

Целата акција ќе се одвива на Twitch каналите на МЕСА како и GGTVMK.

Пријавете се за турнирот во Fortnite на следниот линк.

Пријавете се за турнирот во Clash Royale на следниот линк.

Пријавете се за турнирот во CS:GO на следниот линк.

Пријавете се за турнирот во DOTA 2 на следниот линк.

Пријавете се за турнирот во League of Legends на следниот линк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *