Германците за првпат избраа јапонски модел за автомобил на годината

Германците за првпат избраа јапонски модел за автомобил на годината

Првото електрично возило на натерии на Хонда , “Хонда E”, е прогласено за „германски автомобил на годината 2021“ на најпрестижните годишни награди за автомобил на годината, со што стана првото возило од јапонска марка што го сторило тоа. Автомобилот победи и во категоријата ‘Нова енергија’.

автомобил

Ова е последното во низата престижни признанија што се доделени на “Хонда E” од неговото лансирање во пролетта 2020 година, вклучувајќи ја и најголемата чест на доделувањето на наградите Red Dot Design Awards.

За наградите за германски автомобил на годината одлучува жири составено од водечки германски автомобилски новинари. Панелот ги тестира и прегледува најновите автомобили, рангирајќи ги според нивната употребливост, карактеристиките на возењето, важноста на пазарот и нивото на иновативност. Победниците од пет категории – Компактен, Премиум, Луксуз, Нова енергија и Перформанси – потоа се пресметуваат меѓусебно за да одлучат за севкупен победник.

автомобил

Реакциите од Хонда за наградата “Автомобил на годината”

„Хонда Е” е првиот јапонски автомобил што е почестен со наградата “Германски автомобил на годината”. Ова е голема чест и ние сме неверојатно горди што ја добивме“, додаде Кацухиса Окуда, ко-претседател и претседател на Хонда Мотор Европа.

“Хонда Е” е совршен пример за производ со уникатен дизајн, кој се одликува со врвна технологија и напредна интелигентна поврзаност за да ги задржи сопствениците поврзани со нивниот секојдневен живот. Ние сме многу благодарни за оваа награда “.

„Хонда Е” претставува нов вид на подвижност во која автомобилот игра централна улога во создавањето на „ беспрекорна врска “помеѓу различните аспекти на животот.“ коментира Томофуми Ичинозе, водач на проектот.

„Хонда Е” исто така е развиена за да биде најдобриот урбан патник како одговор на еколошките проблеми, особено во градските области. Развојот на Хонда беше голем предизвик, но во исто време беше забавно да се замисли убава и посветла иднина во која Хонда ја игра својата улога. Членовите на тимот и јас сме задоволни што ја добивме оваа награда, признание дека визијата што ја претставува овој автомобил има вредност “.

автомобил

Оваа најнова награда за Хонда е продолжение на забележителен успех и признание од цела Европа. Во Велика Британија, Хонда триумфираше во наградите „Најдобар автомобил на Велика Британија во 2020“ на Автокар во категоријата „Најдобра технологија за автомобили“, а неодамна беше прогласена за „мал градски автомобил на годината“ на News International Motor Awards 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *