DC со нов Batman анимиран филм следната година

DC со нов Batman анимиран филм следната година

Реномираниот продуцент на анимирани филмови, Брус Тим, го враќа Темниот Витез назад во 70-те години од минатиот век во една натприродна екстраваганза на боречки вештини. Филмот се вика Batman: Soul Of The Dragon и претставува новиот член на популарниот DC анимиран универзум. Продуциран е од Warner Bros. Animation и DC, а својата премиера ќе ја има на 12-ти јануари, 2021 година на Warner Bros. Home Entertainment платформата. Филмот е рејтуван R поради насилни сцени, што значи дека како и сите филмови од DC, не е само уште еден анимиран филм.

Сместена среде немирните 70-ти години на минатиот век, оваа авантура го поставува Брус Вејн како ученик кој тренира под неговиот ментор, О’Сенсеи. Брус, заедно со другите елитни студенти, е кован во огнот на дисциплината на боречките вештини. Доживотните повереници на законот ќе бидат ставени на тест кога ќе се појави смртоносна закана од нивното минато.

Ќе бидат потребни комбинирани напори на Бетмен, светски познатите воени уметници Ричард Драгон, Бен Тарнер и Лејди Шива и нивниот ментор О-Сенсеи за да се борат против чудовиштата од овој свет и пошироко!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *