Маленко ќе биде дел од Управниот одбор на ЛЕН

Маленко ќе биде дел од Управниот одбор на ЛЕН

Пливачка федерација на Македонија (ПФМ) соопшти дека претседателот, Александар Маленко, стана член на Управниот одбор на Европската пливачка асоцијација


„За првпат во нашата спортска историја како држава, имаме наш претставник кој е избран во Управен Одбор на Европска Пливачка Федерација – ЛЕН“,

објави ПФМ

Од федерација во прилог го приложија официјалното писмо од Европска Пливачка Федерација- ЛЕН и Претседател Паоло Барели.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *