Се поизвесна деветгодишната затворска казна на Робињо

Се поизвесна деветгодишната затворска казна на Робињо

Италијанскиот суд на поранешниот играч на Милан, Робињо, му ја потврди деветгодишната затворска казна за групно силување.

Инцидентот се случил во ноќен клуб во Милано на 22 јануари 2013 година, кога жртвата имала 22 години.

И Робињо и неговиот пријател Рикардо Фалко беа прогласени за виновни и им беа изречени деветгодишни казни, кои беа потврдени на првото ниво на жалба во Милано вчера.

Првичната казна беше потврдена во целост од апелациониот суд, заедно со пакетот надомест од 60.000 евра од секој човек до жртвата.

Вкупно биле вклучени шест мажи, но четворица од нив сè уште не се идентификувани или не можат да бидат препознаени во италијанскиот суд.

Италијанскиот правосуден систем има четири нивоа на жалба, па Робињо сè уште не е принуден да оди во затвор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *