Терористички напад во Русија

Терористички напад во Русија

Близу седиштето на Федералните служби за безбедност во Русија, во регионот Северен Кавказ, бомбаш-самоубиец се разнел и повредил шест полициски службеници

На лицето кое го извршило овој напад, полицијата му се приближувала за да го приведат кога тој се разнел, велат од агенцијата ТААС. Како резултат на ова, повредени биле уште неколку службеници на ФСБ.

Дали се крие некој скриен мотив зад овој напад и понатаму е непознато. За среќа, нема цивилни жртви, пренесуваат Спутник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *