Пет возбудливи филмови кои ќе дебитираат во наредниот период

Пет возбудливи филмови кои ќе дебитираат во наредниот период

Иако пандемијата не покажува знаци на стивнување, сепак, филмската индустрија, тешко погодена од финансиските реперкусии кои ги доживеа поради вирусот, вака или онака, мораше да продолжи да работи со нормално темпо, а предвидените филмски проекти навремено да се остваруваат.

Во тоа светло е и оваа листа која сочинува пет интересни филмови кои ќе излезат во наредниот период, во кој ќе видиме значително поголем број на нови филмски наслови, отколку во текот на целата претходна година кога Холивуд беше на „стенд-бај“.

News of the World

Пет години по завршувањето на граѓанската војна, капетанот Џеферсон Кајл Кид (Том Хенкс), ветеран од три војни, сега се сели од град во град како неразумен раскажувач, споделувајќи ги вестите за претседателите и кралиците, славните расправии, разорни катастрофи и авантури од далечните делови на земјината топка. На рамнините на Тексас, тој се разминува со Јохана (Хелена Зенгел), 10-годишното девојче кое го „украдоа“ луѓето од Киова шест години порано и го воспитаа како свое. Јохана, непријателски настроена кон светот што никогаш не го доживеала, е вратена кај нејзината биолошка тетка и чичко против нејзината волја. Кид се согласува да го предаде детето таму каде што законот вели дека припаѓа. Додека патуваат стотици милји во непростливата пустина, двајцата ќе се соочат со огромни предизвици и на човечките и на природните сили додека бараат место што може да го наречат свој дом.

Cherry

Медицинско воено лице кое страда од посттрауматско стресно нарушување станува сериски разбојник откако зависноста од дрога го става во долгови. Во епска одисеја на романса, војна, зависност од дрога и криминал, еден млад човек (Том Холанд) се бори да го најде своето место во светот. Во режија на браќата Русо.

Bliss

Љубовна приказна која го следи Грег, кој откако неодамна беше разведен, а потоа отпуштен, се среќава со мистериозната Изабел, жена која живее на улица, убедена дека загадениот, одвратен свет околу нив е компјутерска симулација. Неисполниот маж (Овен Вилсон) и мистериозната жена (Салма Хајек) веруваат дека живеат во симулирана реалност, но кога нивниот новооткриен свет „Блаженство“ ќе започне да се претопува во „грдиот“ свет тие мора да одлучат што е реално и каде навистина припаѓаат.

Don’t Tell a Soul

Двајца браќа-тинејџери, крадат пари за да ѝ помогнат на својата болна мајка. Тие се соочуваат со проблематичниот чувар заглавен на дното на одамна напуштен и заборавен бунар.

Pieces of a Woman

Породувањето во домашни услови за една млада мајка завршува со трагедија. Таа започнува едногодишна одисеја на жалост, прекинувајќи ги односите со најблиските околу неа, додека учи да живее со огромната загуба и болка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *