Изеле 30 килограми портокали за 30 минути за да не доплатат за багаж (ФОТО)

Изеле 30 килограми портокали за 30 минути за да не доплатат за багаж (ФОТО)

На аеродромот во Кунминг, провинцијата Јунан во југозападна Кина, четворица мажи изеле 30 кг портокали за 30 минути за да избегнат плаќање на дополнителна такса за багаж.

Според Глобал Тајмс, Ванг и неговите тројца колеги купиле кутија портокали (тешка 30 кг за време на нивното службено патување во Кунминг).

Тие не знаеле дека авиокомпаниите ќе ги замолат да платат дополнителна такса за багаж за тежината на портокалите. Им беше кажано дека за дополнителен багаж ќе им се наплати 10 јуани (1,56 долари) по килограм, во вкупен износ од 300 јуани (46,67 ~ долари).


Наместо да платат дополнителна такса, што била повеќе од цената на нивните портокали од 30 килограми (50 јуани или 7,78 долари), четворицата мажи ги изеле портокалите за 30 минути.

Ванг за Глобал Тајмс изјави:

„Само стоевме таму и ја изедовме целата кутија. Тоа траеше околу 20-30 минути“,

Четворицата мажи последователно страдале од чиреви во устата откако изеле 30 кг од овошјето.

Ванг рече:

„Никогаш повеќе не сакаме да пробаме портокали во животот“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *