Раперот „Лил Узи“ плати 24 милиони долари за да му всадат дијамант в чело

Раперот „Лил Узи“ плати 24 милиони долари за да му всадат дијамант в чело

Ова е прашање што многумина од нас си го поставиле во една или друга форма со текот на годините; „Што би сторил ако си богат?“

Додека многу луѓе нудат скромни одговори, како што се дека ќе донираат во добротворни цели или ги споделуваат со пријатели и семејство, а некои се одлучуваат за паметен потег на инвестиции, сите знаеме дека би потрошиле барем дел од нашето богатство уживајќи во непотребни глупости.

За раперот Лил Узи Верт, таа непотребна глупост доаѓа во форма на природен розов дијамант, кој тој планира да го вгради во челото.

Узи, кој е познат по траки како „Free Uzi“ и „For Real“, викендов на Твитер им ја соопшти бизарната вест на своите обожаватели, објаснувајќи им дека вложува пари за дијамантот од 2017 година и дека тоа го чини вкупно 24 милиони американски долари.

Тој напиша:

„Јас веќе со години плаќам природен розов дијамант. Овој ме чинеше толку многу што го плаќав од 2017 година. Тоа беше прв пат да видам вистински природен розов дијамант“

Откритието ги остави многу корисници на Твитер да се сомневаат како хитмејкерот може да си дозволи толку луксузно купување, на што тој одговори дека не може да си го дозволи дијамантот одеднаш, дури и ако ги продаде „сите [негови] автомобили заедно, плус домот’.

Следствено, тој штедеше за уникатното парче повеќе од три години. Тој му рече на еден корисник на Твитер дека „никогаш повеќе нема да го стори тоа“; иако претпоставувам дека не требаат уште многу розови дијаманти што можете да ги всадите во челото пред да почне да изгледа смешно.

Не е јасно дали раперот ја поминал процедурата сè уште, иако една слика споделена вчера вечерта, на 30 јануари, покажува како каменот го држи до неговата глава заедно со натписот: „Време е“.

Image

Според Узи, дијамантот е ’10 скоро 11 карати ‘, што значи дека сигурно нема да остане незабележано на неговото лице.

Узи го набавува дијамантот од Елиот Елианте, кој, наводно, во минатото помогнал да се најдат некои импресивни други парчиња дијаманти за раперите.

Еден обожавател се запраша зошто Узи не го ставил дијамантот во прстен, но раперот рече „а што ако го изгубам прстенот“?

Вистина е дека има многу помалку шанси Узи да го загуби дијамантот ако му е вграден во челото, иако тој ги увери обожавателите дека има „осигурување“ во случај ако светкавиот додаток му направи некакви здравствени проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *