Мета: Албанија е прва во Европа по бројот на починати од вирусот

Мета: Албанија е прва во Европа по бројот на починати од вирусот

Албанскиот претседател Илир Мета денеска изјави дека земјата е прва во Европа по број на смртни случаи од коронавирусот и дека владините мерки за спречување на ширење на вирусот не успеале.

Тој на својот Фејсбук напиша дека албанската Влада не успеала да заштити човечки животи.

Во исто време, тој ја повика албанската влада да изготви конкретен план за да се спречи понатамошна загуба на животи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *