Тлото во Турција не престанува да се тресе-Регистрирани серија силни земјотреси!

Тлото во Турција не престанува да се тресе-Регистрирани серија силни земјотреси!

Тлото на западното турско крајбрежје на границата со Грција не престанува да се тресе. Откако утрово беа регистрирани неколку земјотреси, од кои најсилниот со јачина од 5.1 степен, попладнево потресите продолжија, а во 14:10 часот најсилниот беше со јачина од 4,7 степени по Рихтер. меѓу кои најсилниот со 5,1 степен. Епицентарот бил на 112 километри северо-западно од Измир.

Околу 11 часот претпладне имаше еден со интензитет од 3,6 степени, а претходно земјотрес со 3,1 степен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *