Британскиот сој присутен во осум македонски градови, веќе откриени 56 случаи

Британскиот сој присутен во осум македонски градови, веќе откриени 56 случаи

Прилеп стравува од нова локална масивна трансмисија, откако британскиот мутиран сој на коронавирус беше откриен кај 10 пациенти, од кои тројца се на болничко лекување.

Поради тоа на менаџментот му е сугерирано покрај инфективното да не се затвора како ковид центар одделението за уво нос и грло.

Епидемиолозите се убедени дека сегашниот број на заболени од нови сој на вирусот е многу поголем.Најверојанто меѓу 80 и 100 пациенти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *