Овој PlayStation 5 е висок три метри и тежи 227 килограми (ВИДЕО)

Овој PlayStation 5 е висок три метри и тежи 227 килограми (ВИДЕО)

Дека гејминг конзолите PlayStation се меѓу најпопуларните на светот на сите им е јасно. Секоја генерација на конзолата на Sony се продава во десетина милиони примероци, а последната петта генерација и натаму е тешко да се набави.

Додека светот се обидува да ја купи „нормалната“ PlayStation 5 конзола, еден YouTube влогер успеа да добие огромен PS5 со висина од три метри и тежина од 227 килограми. Оваа конзола е целосно функционална, односно може да се играат игри како и на „обичната“ конзола.

Дека тоа е уникатен примерок и единствен таков во светот потврдија од Гинисовата книга на рекорди.

Сепак, овој примерок на PS5 чини 70 илјади долари, а негов сопственик веќе е познатиот YouTube влогер ZHC.

Тој сепак не беше задоволен од изгледот на конзолата, па заедно со своите пријатели помина 100 часа „доработувајќи го дизајнот“ и натпреварувајќи се кој подобро ќе ја украси конзолата.

Извор: Zimo.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *