Се распадна дуото „Дафт Панк“

Се распадна дуото „Дафт Панк“

Дуото од Париз, Дафт Панк, одговорно за некои од најпопуларните денс и поп-песни што некогаш биле направени, официјално се распадна.
Веста беше објавена со осумминутно видео наречено „Епилог“.

На прашањето дали Дафт Панк веќе не постои, нивниот долгогодишен публицист ја потврди веста за „Пичфорк“, но не даде причина за нивното несогласување.


Томас Бангалтер и Гај-Мануел де Омем-Кристо го основаа Дафт Панк во Париз во 1993 година, помагајќи да се дефинира францускиот стил на хаус музика.

Нивниот деби-албум „Домашна работа“ од 1997 година беше значаен момент за танцувачката музика, вклучително и класичните синглови „Околу светот“ и „Да Фанк“.

Нивното огромно влијание врз поп културата ги надминува нивните песни.

Нивниот визуелен идентитет, интергалактичката мистика и забавно-музичкиот етос инспирираа генерации уметници од различни жанрови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *