65% од Европејците планираат да патуваат оваа година

65% од Европејците планираат да патуваат оваа година

Според истражувањето спроведено од „Изи Џет“, дури 65% од Европејците планираат да резервираат патувања оваа година, и покрај пандемијата и неизвесностите во врска со сегашните ограничувања на патувањето.

Анализата објавена минатата недела покажа дека од вкупниот број на корисници кои веќе резервирале летови за 2021 година (14%), повеќе од половина (56%) планираат да резервираат билети и оваа година, што покажува силна желба на Европејците да патуваат во текот на 2021 година години.

„Знаеме дека има заостаната побарувачка – видовме секогаш кога олеснувањата се ограничуваат, но ова истражување дополнително го истакнува интересот на луѓето да патуваат што е можно побрзо“, рече извршниот директор на „Изи Џет“, Џон Лундгрен.

Анкетата е спроведена во средината на јануари на 5.000 европски потрошувачи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *