(ВИДЕО) Еве колку блиску до смрт бил Грожан

(ВИДЕО) Еве колку блиску до смрт бил Грожан

Роман Грожан минатата сезона имаше еден од најстрашните Формула 1 удари во историјата на „најбрзиот циркус“. Сега, благодарение на напредната технологија и документарен филм изработен од страна на францускиот „Канал плус“, имаме можност да видиме колку близу бил Грожан до смртта.

„Жил Бјанки ми го спаси животот поради воведувањето на ‘хејло’. А јас бев против воведувањето на системот. Каков идиот бев. Жил ми го спаси животот мене и на многу возачи во иднина. Вечно ќе му бидам благодарен за тоа“,

вели французинот

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *