Во Австралија Фејсбук и Гугл ќе им плаќаат на медиумите за да ја пренесуваат нивната содржина

Во Австралија Фејсбук и Гугл ќе им плаќаат на медиумите за да ја пренесуваат нивната содржина

Парламентот на Австралија изгласа измените на спорниот закон според кој тенолошките гиганти  треба да им плаќа на медиумите за пренесување на нивната содржина.

Австалиската Влада претходно предложи четири амандмани на спорниот закон, откако минатата недела Фејсбук минатата ги блокираше сите содржини со вести и неколку профили на австралиската Влада и на министерствата.

По преговорите на австралиската Влада со Фејсбук постигнат договор со соодветни отстапки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *