Гувернерот на Њујорк обвинет за сексуално вознемирување

Гувернерот на Њујорк обвинет за сексуално вознемирување

Шарлот Бенет, поранешниот помошник на гувернерот на Њујорк, Ендру Куомо го обвини за сексуално вознемирување, пишува Њујорк Тајмс.

Шарлот Бенет (25), поранешен помошник извршен директор и советник за здравствена политика во канцеларијата на гувернерот, рече дека службеникот ја малтретирал минатата пролет и лето. Според девојката, тој прашал за нејзиниот интимен живот, се пожалил на осаменост и еднаш прашал „дали некогаш била со постар човек“.

Сепак, Бенет рече дека Куомо не се обидел да ја допре. Според девојката, таа сфатила дека мажот сака да „спие со неа“. Таа призна дека се чувствува „ужасно непријатно и исплашено“.

Бенет за ова го известила шефот на кабинетот на Куомо, Џил Де Рози. Потоа била префрлена на друга позиција. Бенет стана советник за здравствена политика.

Од своја страна, Куомо, коментирајќи ги наводите, рече дека „никогаш не флертувал со Бенет“. Тој исто така изјави дека не се обидел да постапи „несоодветно“ кон својот подреден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *