Зошто имате периодични соништа и што значат тие?

Зошто имате периодични соништа и што значат тие?

Дали понекогаш го имате истиот сон повеќе од еднаш во краток временски период? Или можеби сте го сонувале истиот сон во текот на целиот ваш живот. Овие сонови што се повторуваат верувале или не, се исклучително честа појава. Повторуваните соништа се јавуваат помеѓу 60 и 75 проценти од возрасните и почесто кај жените отколку кај мажите.

Но, зошто некои луѓе ги имаат овие периодични соништа и што значат тие?

Се претпоставува дека повеќето сонови што се повторуваат откриваат присуство на нерешен конфликт или стрес во животот на сонувачот. Повторуваните соништа честопати се придружени со негативна содржина на соништата, асоцирана со пониска психолошка благосостојба. Сепак, истражувањето сугерира дека негативните периодични соништа не се нужно несоодветни. Студентите кои сонувале дека да паѓаат на тестот, ноќта пред испитот, всушност добиле повисоки оценки.

За да ги запрете овие сонови што се повторуваат, мора да откриете што значи кошмарот. Прво треба да го пронајдете коренот на вашиот проблем. Размислете што ве потресува или вознемирува во животот во моментот. Можеби дури и ќе морате длабоко да го прокопате вашето минато за да откриете дали има трауми со кои сè уште не сте се справиле. Следно треба да ги запишете сите детали од вашиот сон што се повторува.

Ова ќе ви помогне да го разградите она што треба да се реши. Откако ќе ја завршите таа задача, тогаш треба да започнете да ги поврзувате точките и наскоро ќе сфатите дека проблемите што ги имате во вашиот живот ќе бидат навестени во вашите соништа. Откако ќе го дознаете проблемот, мора да работите за да го надминете.

Без разлика дали станува збор за проблеми во врската, стрес на работа или нешто друго, откако ќе го надминете овој проблем, вашиот сон што се повторува треба да исчезне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *