ВЛАДАТА ДЕНЕС ОДЛУЧУВА ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС

ВЛАДАТА ДЕНЕС ОДЛУЧУВА ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС

Владата на денешната седница треба да се произнесе по предлогот на Министерството за здравство и Комисијата за заразни болести за воведување на полициски час од 22 часот навечер до 5 часот наутро, на територија на цела држава. Според најавите полицискиот час би бил заведен од утре и би траел две недели.

По речиси десет месеци извесно е дека ќе нема излегување надвор и движење од 22 часот до 5 утрото.

Собирите и групирањата во последните неколку недели доведоа до најмногу инфицирани поради трансмисија на вирусот.

Не се носи заштитна маска, не се држи дистанца и се групираат…се дел од образложенијата на министерот Венко за предлогот да има полициски час.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *