ЦРТАНИТЕ ФИЛМОВИ И НИВНОТО РАСИСТИЧКО МИНАТО (ВИДЕО)

ЦРТАНИТЕ ФИЛМОВИ И НИВНОТО РАСИСТИЧКО МИНАТО (ВИДЕО)

Откако оваа недела беа отстранети Дамбо и Петар Пан за децата на платформата „Дизни+“, важно е да се напомене дека тие не се единствените кои имаат расистичко минато. Сепак, треба да се нагласи дека тоа не треба да ги дефинира карактерите денес, бидејќи тие всушност ја отсликувале реалноста во тоа време.

Треба да ги држиме одговорни аниматорите, а не карактерите за постапките кои се неприфатливи и во денешно време. Понатаму можеме да продолжиме со солидарност и единство, а не понатамошни поделби. Така да, еве неколку расистички моменти во цртаните филмови кои можеби не сте ги забележале.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *