СО ИЗНАЈМЕНО БМВ ОГРАБИЛ БАНКА, ПА ОТИШОЛ СО ПАРИТЕ ДА ГО КУПИ ОД САЛОН

СО ИЗНАЈМЕНО БМВ ОГРАБИЛ БАНКА, ПА ОТИШОЛ СО ПАРИТЕ ДА ГО КУПИ ОД САЛОН

Еден човек од Тексас, кој користел изнајмено возило од застапништво на БМВ за да ограби банка, а потоа со украдените пари се обидел да го купи БМВ-то, бил осуден на 20 години затвор.

Во 2019 година, Ерик Дион Ворен (50) влегол во банка, отишол на шалтер со голема торба и на вработениот му оставил белешка на која пишувало „Ова е грабеж. Зафркавај се со мене и ќе умреш. Сакам 10.000 долари во 50-ки и 100-ки за една минута или сите ќе ве убијам“, а потоа извадил и пиштол.

Вработениот го предал пленот, по што Ворен рекол „Не притискај ниту едно копче“, пред да избега од местото со неколку илјади долари.

Во соопштението на канцеларијата на адвокатите на САД се вели:

Г-дин Ворен признал дека возел со возило кое му било позајмено од автосалон, додека се финализирала продажбата на црно БМВ.
Ворен се вратил во продажната сала за автомобили 15 минути по грабежот, а потоа започнал да „мавта со готовината што нелегално ја набавил од грабежот на банка кон вработените во автосалонот“.

Некој се јавил во застапништвото за да го пријави грабежот и автомобилот ,додека Ворен работел на продажба, а еден вработен брзо ја составил шемата во глава. Тој сфатил дека Ворен го искористил возилото за грабежот, па повикал полиција.

Ворен бил уапсен со 5,086 долари во готовина. Сериските броеви се совпаѓаат со сметките што биле земени од банката, соопштија властите.

Инспекторите подоцна го усогласиле ракописот на Ворен со грабежната книшка и тој на крајот бил уапсен. Ворен се изјасни за виновен за обвинението за грабеж на банка во август минатата година. Окружен судија на САД му изрече законска максимална казна од 20 години на 9 март.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *