20 прекршувања на забраната за движење, 417 санкции за неносење маска

20 прекршувања на забраната за движење, 417 санкции за неносење маска

Од 22 часот (15.03.2021) до 05 часот (16.03.2021) констатирано е дека 20 лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие пак (15/16.03.2021) на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 417 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *