ДЕНЕС Е МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СРЕЌАТА!

ДЕНЕС Е МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СРЕЌАТА!

Меѓународниот ден на среќата се одбележува низ целиот свет секоја година на 20 март.

Целта на овој ден е луѓето да разберат дека среќата е еден од најдобрите подароци што можете да ги дадете. Меѓународниот ден на среќата е организиран од Обединетите нации за промовирање на идејата дека среќата е основна човечка цел.

Меѓународниот ден на среќата е ден за да ја цените вашата и друга среќа и да ги направите луѓето среќни. Ден да се биде среќен! Од 2013 година, Обединетите нации го слават Меѓународниот ден на среќата како начин да се препознае важноста на среќата во животот на луѓето ширум светот. Сфатете ја важноста на среќата во животот и работете на тоа.

Меѓународниот ден на среќата беше основан од Џејм Илиен, извршен директор на проектот Нов светски поредок на Обединетите нации во 2006 година. Тоа беше на 20 март 2013 година, кога беше прославен првиот некогашен Меѓународен ден на среќата.

Десет чекори до глобалната среќа беше прогласена за глобална тема на кампањата таа година и оттогаш стана годишна традиција. Овие десет чекори кон глобалната среќа се десет лесни чекори што секој поединец, организација или земја може да ги преземе на меѓународниот ден на среќата и во текот на целата недела на среќата, за да го прослават меѓународниот ден на среќата, истовремено унапредувајќи ја благосостојбата и слободата на земјата до 2050 година, кога Обединетите нации предвидуваат глобалното население да достигне 10 милијарди.

Цитати што ќе ве направат среќни:

  • Вистинската тајна на среќата лежи во вистинското интересирање за сите детали од убавината на секојдневниот живот.
  • Најголемата среќа што може да ја имате е да знаете дека не треба да ја барате среќата, туку да оставите она да ве најде..
  • Луѓето треба да ја бараат среќата во малите нешта.
  • Додека луѓето трчаат побрзо и побрзо во потрага по лична среќа, тие се исцрпуваат во залудниот напор да се пронајдат самите себе.
  • Вистинската среќа произлегува, пред сè, од уживањето во сопственото јас.
  • Среќа, не на друго место, но на ова место, не за еден час, туку овој час.
  • Луѓето обично се онолку среќни колку што мислат-Абрахам Линкон

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *