ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС ОСТАНУВА НА СИЛА

ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС ОСТАНУВА НА СИЛА

Иако вечерва требаше да биде последниот полициски час според првичната одлука на Министерството за здравство, сепак таа одлука нема да остане конечна. Министерот, Венко Филипче изјави дека мерката ќе остане на сила.

„Врз основа на последните бројки на дијагностицирани и врз основа на бројот на лица кои се хоспитализираат и врз основа на бројот на слободени кревети, ставот е дека од утре ќе продолжат да важат истите мерки, тоа значи дека останува на сила мерката полициски час од 22 до 05 часот“, вели министерот за здравство Венко Филипче

Утре Комисијата за заразни болести ваков предлог ќе достави до Владата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *