23 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 481 САНКЦИЈА ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

23 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 481 САНКЦИЈА ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

Од 22.00 часот (05.04.2021) до 05.00 часот (06.04.2021) констатирано е дека 23 лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (05/06.04.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 481 прекршок.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *