АЛПИН: ДОГОДИНА ЌЕ ГО ИМАМЕ НАЈМОЌНИОТ Ф1 БОЛИД

АЛПИН: ДОГОДИНА ЌЕ ГО ИМАМЕ НАЈМОЌНИОТ Ф1 БОЛИД

Извршниот директор на Ф1 тимот на Алпин, Лорен Роси, вели дека А521 во голема мера ги достигнува границите на големите и истакна дека нивниот тим ќе го испорача најдобриот болид во новата Ф1 ера.

Со оглед на тоа дека многу ресурси се вложени во новите болиди од новата ера како што рече Роси, тие очекуваат да имаат моќен болид.

Дојдовме до крајот со работата на болидот. Значи, ќе извлечеме максимум од него, ќе го подесиме убаво, а во меѓувреме ќе се осигураме дека го правиме најдобриот болид кој некогаш бил присутен во следната ера“, уверено тврди Роси

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *