АСТРАЗЕНЕКА ГО ЗАПРЕ ТЕСТИРАЊЕТО НА ДЕЦА И ТИНЕЈЏЕРИ

АСТРАЗЕНЕКА ГО ЗАПРЕ ТЕСТИРАЊЕТО НА ДЕЦА И ТИНЕЈЏЕРИ

АстраЗенека го прекина тестирањето на нивната вакцина врз деца и тинејџери во очекување на повеќе информации од ЕМА за случаи пријавени на згрутчување на крвта пријавени по вакцинирањето.

Покрај ЕМА, од компанијата очекува информации и од британското регулаторното тело. Тестирањето започна во февруари, а во него учествуваа 300 волонтери на возраст помеѓу 6 и 17 години.

Портпаролот на Универзитетот Оксфорд соопшти дека досега нема никакви безбедносни проблеми во детското клиничко испитување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *