„CALL OF DUTY MOBILE“ ВО 2020 ЗАРАБОТИЛА 10 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ!

„CALL OF DUTY MOBILE“ ВО 2020 ЗАРАБОТИЛА 10 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ!

Без разлика колку просечно „Call of Duty“ издание ќе извади „Electronic Arts“, оваа франшиза засекогаш ќе остане една од најиграните и финансиски најуспешните проекти во историјата на гејмингот. Милтиплеер аспектот е неодоливо заразен, па тука и „EA“ знае како да го извади финансискиот максимум од консументите.

Сега компанијата очигледно ја најде вистинската формула и за друга платформа, а тоа се паметните телефони, каде мобилната верзија на „Call of Duty“, верувале или не, минатата година заработила вртоглави 10 милијарди долари! Иако оваа бројка звучи неверојатно, сосема е логична со оглед на тоа што играта ја имаат симнато милијарди луѓе ширум светот. Имајќи предвид дека се работи за мобилна верзија, механиките на играта се перфектни, а графиката е и тоа како импресивна.

Call of Duty: Mobile беше објавена во 2019 година и во првата недела од објавувањето имаше повеќе од 100 милиони корисници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *