„ВАТСАП“ ЌЕ ДОБИЕ ДВЕ ОПЦИИ ШТО СЕ ЧЕКААТ

„ВАТСАП“ ЌЕ ДОБИЕ ДВЕ ОПЦИИ ШТО СЕ ЧЕКААТ

„Ватсап“ на Фејсбук конечно ќе овозможи да користите ист профил на повеќе уреди, како и да ја префрлате историјата на разговори помеѓу Андроид и Ајфон. Корисниците на смартфони многу ретко одлучуваат да го заменат Андроид со Ајфон и обратно. Долго време, корисниците на „Ватсап“ не можат да ја префрлаат историјата на нивните разговори помеѓу Андроид и Ајфон.

Иако, истакнуваат на страницата „9to5Google“, постојат некои апликации кои ја олеснуваат оваа транзиција (што всушност ги крши правилата за користење на апликацијата), сè уште нема достапно едноставно и официјално решение во самата WhatsApp.

Сега, страницата „WABetaInfo“ на Фејсбук работи на опција за лесен трансфер. Друга опција која ја додаваат е фактот што корисниците кои поседуваат два или повеќе телефони сега ќе можат да го користат истиот профил на „Ватсап“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *