БЕСПЛАТЕН ТЕСТ ЗА КОВИД-19 ЗА СЕКОЈ ГРАЃАНИН ВО ГРЦИЈА

БЕСПЛАТЕН ТЕСТ ЗА КОВИД-19 ЗА СЕКОЈ ГРАЃАНИН ВО ГРЦИЈА

Од денеска во Грција секој граѓанин има право на еден бесплатен комплет за само-тестирање на коронавирусот неделно, како дел од напорите таа земја да се справи со пандемијата.

Заменик министерот за здравство Василис Кодозаманис изјави дека тестовите содржат брисеви за нос и се лесни за употреба и затоа нема потреба да се прават во присуство на здравствени работници. Секој што има позитивен тест, треба да се пријави на владината веб-страница и ќе треба да направи ПЦР тест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *