„КАМЕРНА ПРИКАЗНА“ ВЕЧЕРВА ВО ФИЛХАРМОНИЈА

„КАМЕРНА ПРИКАЗНА“ ВЕЧЕРВА ВО ФИЛХАРМОНИЈА

Концертот насловен „Камерна приказна“ ќе се одржи вечерва во 19 часот во во Филхармонија.

На концертот како солисти ќе настапат Елена Дојчиновска (флејта) и Владимир Лазаревски (обоа).

Диригент е Конрад ван Алфен од Холандија, а на програмата се Кончерто да камера за флејта и англиски рог од Онегер и Камерна симфонија оп. 73а од Шостакович (арр. Р. Баршаи).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *