СОПСТВЕНИКОТ НА „ДМ“ Е НАЈМЛАДИОТ МИЛИЈАРДЕР ВО СВЕТОТ

СОПСТВЕНИКОТ НА „ДМ“ Е НАЈМЛАДИОТ МИЛИЈАРДЕР ВО СВЕТОТ

Форбс го објави најновиот список на милијардери, според кој 18-годишен тинејџер од Германија ја носи титулата најмладиот милијардер на светот.

Кевин Дејвид Леман вреди 3,3 милијарди долари, а неговото богатство потекнува од татко му, кој во наследство му оставил удел од синџирот на компанијата „ДМ“, која е популарна и кај нас.

Dm-drogerie markt, е водечки ланец аптеки во Германија. Основана во 1974 година, вработува над 41.000 луѓе во повеќе од 2.000 продавници низ Германија.

Вториот место на листата му припаднало на 24-годишниот Ванг Зелонг, Кинез вреден 1,5 милијарди долари. Третото и четвртото место се резервирани за норвешките сестри Александра и Катарина Андресен, 24-годишна и 25-годишна, со околу 1,4 милијарди долари. И двете имаат удели во семејниот бизнис Ферд, инвестициска фирма вредна милијарди долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *