СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ЦЕНТАР ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ВО ХОЛАНДИЈА

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ЦЕНТАР ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ВО ХОЛАНДИЈА

Холандската полиција била успешна во спречувањето на терористички напад на центар за вакцинација против коронавирусот во градот Ден Хелдер. Осомничениот имал намера да постави експлозивна направа во центарот со цел да го попречи процесот на имунизација, но за среќа нападот навреме е сопрен.

Иако настанот се случил на 18. март, полицијата дури денес ги откри деталите. Судијата наредил истражен затвор, а истрагата продолжила поради можни соучесници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *