ЗАВРШЕНА ИСТРАГАТА ЗА НЕСРЕЌАТА НА ТАЈГЕР ВУДС, ОТКРИЕНИ ДЕТАЛИ

ЗАВРШЕНА ИСТРАГАТА ЗА НЕСРЕЌАТА НА ТАЈГЕР ВУДС, ОТКРИЕНИ ДЕТАЛИ

Американскиот голфер Тајгер Вудс возел значително побрзо од законски дозволената брзина пред да излета од коловозот во Јужна Калифорнија. Ова го откри полицијата, цитирана од Си-Ен-Ен.

Шерифот на округот Лос Анџелес, Алекс Виланова изјави дека несреќата ја предизвикал Вудс, кој возел „несоодветно“ на патот. Анализата, собрана од полицијата, покажа дека Вудс не бил болен ниту во алкохолизирана состојба за време на несреќата на 23 февруари.


Автомобилот на Вудс возел на север по булеварот Хоторн во Палос Вердес кога се урнал и претрпел сериозни штети. Вудс беше сам во автомобилот. Удрил во дрво и се превртел неколку пати на булевар во предградието на Лос Анџелес. Пожарникарите беа принудени да ја исечат школката на возилото за да го отстранат спортистот.

Според полицијата, несреќата се случила на стрмна делница со свиоци, каде што често имало несреќи. Шерифот Виланова ќе ја наведе брзината како единствена причина за несреќата, се наведува во соопштението.

– Причината е утврдена, истрагата е заклучена. Таа беше завршена, потпишана, запечатена и предадена, рече Виланова на 31 март, но тие не сакаа да ги откријат сите детали за причината за несреќата.


По несреќата, хирургот Аниш Махајан Макоји кој го  оперирал голферот истакна дека тој  претрпел отворени фрактури на двете долни коски – тибија и фибула, поради што ситуацијата воопшто не била едноставна . Покрај тоа, Тајгер Вудс имаше дополнителни повреди на коските на стапалата и глуждовите кои беа стабилизирани со завртки и игли, а Американецот мора да биде среќен што немаше дополнителни повреди или уште полошо, судејќи според фотографиите од несреќата.

Тајгер Вудс е играч на голф, чиј успех го смени спортот. Тој е првиот обоен човек што ги освоил сите четири големи турнири.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *