ЦРНА ГОРА- ВО ПРОТЕСТИТЕ НАПАДНАТА ЌЕРКАТА НА ПРЕМИЕРОТ КРИВОКАПИЌ

ЦРНА ГОРА- ВО ПРОТЕСТИТЕ НАПАДНАТА ЌЕРКАТА НА ПРЕМИЕРОТ КРИВОКАПИЌ

Протестите во Црна Гора добија нова насилна димензија, откако владата најави промени на критериумите за стекнување црногорско државјанство и измени на Законот за престој. Премиерот Здравко Кривокапиќ тврди дека неговата ќерка била нападната од група демонстранти на патот Никшиќ-Подгорица.

„Денес беше нападнато службеното возило во кое беше нападната мојата ќерка, инаку заштитено лице. Како татко, нема да ги заборавам нејзините солзи и страв. Како премиер, нема да ви дозволам дивјаштво и беззаконие“ – порача црногорскиот премиер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *