ДЕТАЛИ ЗА ОВОГОДИНЕШНИТЕ ОСКАРИ, МАСКИТЕ НЕМА ДА БИДАТ ЗАДОЛЖИТЕЛНИ

ДЕТАЛИ ЗА ОВОГОДИНЕШНИТЕ ОСКАРИ, МАСКИТЕ НЕМА ДА БИДАТ ЗАДОЛЖИТЕЛНИ

Доцна во ноќта на 25 април ќе се одржи 93-то доделување на Оскарите, а деталите за церемонијата полека стануваат познати. Според последните информации, говорите на сцената ќе бидат подолги од порано, за оркестарот на музичари да може да одмара во тој период. Наградата се третира како филмска продукција, па во понеделникот, преку состаноко на „Зум“, Академијата за филмски уметности и науки донесе одлука дека маските не се потребни пред камерите, пишува „Вариети“. Гостите мора да носат маски кога не се пред камера и за време на реклами.

Вкупно 170 лица можат да присуствуваат на доделувањето на наградите, а членовите на публиката ќе се ротираат за време на церемонијата.
Гостите ќе добијат рута со наведување кога и како да ги ротираат влезот и излезот. Поради намалениот капацитет, многу холивудски гиганти не добија покани за овогодинешните Оскари.

Меѓу оние кои беа спречени да дојдат на церемонијата е и Роберт Игер, претседател и извршен директор на Волт Дизни. Пред салата е предвиден простор каде ќе се движат номинираните, а се претпоставува дека ќе има и поскромна верзија на црвениот тепих.

Американската академија за филмска уметност и наука го објави списокот на актери и познати личности кои ќе бидат домаќини на 93-та церемонија на доделувањето на Оскарите на 25 април во Лос Анџелес сала, вклучувајќи ги ѕвездите Харисон Форд, Бред Пит и Хали Бери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *