ЕКСПЕРТ ЗА ГОВОР НА ТЕЛО: ШОВИН ИЗГЛЕДАШЕ КАКО СОЦИОПАТ

ЕКСПЕРТ ЗА ГОВОР НА ТЕЛО: ШОВИН ИЗГЛЕДАШЕ КАКО СОЦИОПАТ

Пети Вуд рече дека однесувањето на поранешниот полицаец, Дерек Шовин, за време на судењето укажувало на социопат. Таа објасни дека водењето на сопствен запис на судењето во Шовин ѝ помогнало да се утеши и да се избегне откривање на каква било емотивна реакција.

Совршеното однесување и ненадејни одговори покажале зголемена свесност и вознемиреност кај обвинетиот. Потоа, за време на завршните зборови на неговиот адвокат, кога тој ја отстранува маската, Вуд наведува дека тој се обидува да покаже емоции со цел поротата може да го земе предвид тоа при донесувањето на конечната одлука.

Кога поротата се вратила во судницата, очите на Шовин покажале јасна промена од страв во гнев, кога бил прогласен за виновен по сите точки на обвинението.

„На фотографијата на Дерек Шовин се гледаат подуени очи и драматично намуртено лице, што покажува тага, но тој ја подигнал брадата на начин што сугерира пркос“,

објасни Вуд

Набљудувајќи го целиот процес на судење, Вуд истакнала дека поранешниот полицаец може да се сфати како бесчувствителен човек, дури и „социопат“, бидејќи неговиот израз останал непроменет за време на судењето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *