ИЗМАМНИЦИ НА БОГАТА СТАРИЦА ОД ХОНГ КОНГ И УКРАЛЕ 27 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

ИЗМАМНИЦИ НА БОГАТА СТАРИЦА ОД ХОНГ КОНГ И УКРАЛЕ 27 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Деведесетгодишна жена од Хонг Конг била измамена откако неколку криминалци и одзеле околу 26,6 милиони евра, претставувајќи се како кинески официјални лица, соопшти полицијата. Имено, измамниците се претставиле како службеници за јавна безбедност, кои успеале да ја излажат дека нејзиниот идентитет бил украден и дека се користи во Кина, по што и рекле дека мора да плати за да помогне на истрагата.

Инспекторите досега уапсиле 19-годишен маж кој бил ослободен со кауција.

Според локалните медиуми, ограбената жена за прв пат ја контактирал во август минатата година некој што се претставил како службеник од континентална Кина.

Измамниците иште лани во август ја контактирале старицата, а годинава отишле во нејзината куќа и и дале телефон со кој може да комуницира со нив.

Старицата живее сама, со своите помошници, во куќа во најбогатиот кварт во Хонг Конг – Пика.

www.nytimes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *