15 ГОДИШЕН КАРТИНГ ВОЗАЧ КАЗНЕТ СО 15 ГОДИНИ ЗАБРАНА ЗА ВОЗЕЊЕ ПОРАДИ СРАМЕН ИНЦИДЕНТ

15 ГОДИШЕН КАРТИНГ ВОЗАЧ КАЗНЕТ СО 15 ГОДИНИ ЗАБРАНА ЗА ВОЗЕЊЕ ПОРАДИ СРАМЕН ИНЦИДЕНТ

Меѓународната автомобилска федерација го казни италијанскиот возач Лука Корбери откако направи еден од најсрамните инциденти во историјата на мотоспортовите. Тој е казнет со забрана за настапи во следните 15 години.

Корбери, кој се натпреварувал во категоријата картинг КЗ, морал да се откаже од трката, а набргу потоа направил срамен потег. Тој трчал до патеката за време на трката, а потоа го фрли предниот дел на неговиот скршен картон автомобил кон Паоло Иполито, возач што претходно се обидел да го претекне.

После трката, Корбери во друштво на неговиот татко, сопственик на патеката во Лонат, каде се одржала трката, физички го нападнал Иполито.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *