ДЕНЕС ПРИСТИГНУВААТ 10.000 ДОЗИ ОД ФАЈЗЕР

ДЕНЕС ПРИСТИГНУВААТ 10.000 ДОЗИ ОД ФАЈЗЕР

Денеска во Македонија треба да пристигне и втората пратка од 10 илјади вакцини од компанијата Фајзер, која МЗ ја обезбеди преку директни преговори со овој производител на вакцини против Ковид 19. Во првата пратка која стигна пред една недела, пристигнаа вкупно 10.530 дози од Фајзер, а во таа пригода министерот за здравство Венко Филипче истакна дека на 26 април треба да пристигнат уште 10 илјади вакцини од Фајзер, додека преку ковакс системот вкупно 76.000 вакцини на Астра Зенека да пристигнат до крај на месецов. Вакцините преку трилетарните договори со ЕУ се очекуваат на почетокот на мај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *