41 ПРЕКРШУВАЊЕ НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 451 САНКЦИЈА ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

41 ПРЕКРШУВАЊЕ НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 451 САНКЦИЈА ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

Од 20.00 часот (26.04.2021) до 05.00 часот (27.04.2021) констатирано е дека 41 лице не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (26/27.04.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 451 прекршок.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *