40 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 528 САНКЦИИ ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

40 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 528 САНКЦИИ ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

Од 20.00 часот (27.04.2021) до 05.00 часот (28.04.2021) констатирано е дека 40 лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (27/28.04.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 528 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *