РАДИОАКТИВНАТА ВОДА ОД ФУКУШИМА ЌЕ БИДЕ ИСФРЛЕНА ВО ТИХИОТ ОКЕАН

Јапонскиот премиер Јошихиде Суга вели дека владата престанала да преговара околу тоа што да прави со целата контаминирана вода што се собира во уништената нуклеарна

АКТЕРКАТА МЕРИМА ЗА ИСКУСТВАТА СО ЛЕЧИЌ: „НЕ СЕ ОБИДУВАЈ ДА ВРЕСКАШ, НИКОЈ НЕМА ДА ТЕ ЧУЕ“

Српската актерка Мерима Исаковиќ даде интервју за Недељник во кое опишува што и се случило пред 43. години, кога била студентка по глума. Во тоа