ПУБЛИКАТА ЌЕ МУ ГО ДАДЕ ИМЕТО НА НОВИОТ КРОСОВЕР НА „ФИАТ“

ПУБЛИКАТА ЌЕ МУ ГО ДАДЕ ИМЕТО НА НОВИОТ КРОСОВЕР НА „ФИАТ“

„Фиат“ подготви нов автомобил, но и изненадување за своите обожаватели, бидејќи токму тие му го даваат неговото име.

Photo: Fiat

Да, публиката ќе му го даде името на новиот кросовер на „Фиат“, а името ќе го изберат на https://suv.fiat.com.br/ на нивната веб-страница.

Сепак, нема да имате целосна слобода во изборот на име, бидејќи Стелантис изборот го намали на три: Туо, Домо и Пулс.

Photo: Fiat

Автомобилот ќе се најде во продажба во Бразил веќе во септември, каде се очекува да има 1.0-литарски три-цилиндричен мотор, со 125 КС и околу 200 Nm максимален вртежен момент, а силата се пренесува со шест-степен автоматски менувач.

Photo: Fiat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *