ЗАЕВ СЕ ВАКЦИНИРАШЕ СО „СИНОФАРМ“

ЗАЕВ СЕ ВАКЦИНИРАШЕ СО „СИНОФАРМ“

Во пунктот на спортската сала „Борис Трајковски“, премиерот Зоран Заев денес се вакцинираше против Ковид-19  со кинеската вакцина „Синофарм“.

Заев по имунизацијата посочи дека одлично се чувствува и дека според него сите вакцини се безбедни.

-„Ја примив вакцината на Синофарм, без никакви проблеи  и  затоа ги повикувам сите  граѓани да се пријават на сајтот „вакцинација.мк“ и да се имунизираат. Вакцините се безбедни. Колку побрзо заврши процесот на имунизација, толку побрзо ќе заврши оваа борба со овој невидлив непријател“- рече Заев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *