ПЕТ ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 522 САНКЦИИ ЗА НЕОНЕСЕЊЕ МАСКА

ПЕТ ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 522 САНКЦИИ ЗА НЕОНЕСЕЊЕ МАСКА

Од 23.00 часот (08.05.2021) до 05.00 часот (09.05.2021) констатирано е дека 5 лицa не ја почитувало забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (08/09.05.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 522 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *