15 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 449 САНКЦИИ ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

15 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 449 САНКЦИИ ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

Од 23.00 часот (10.05.2021) до 05.00 часот (11.05.2021) констатирано е дека 15 лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (10/11.05.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 449 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *