5 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 363 САНКЦИИ ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

5 ПРЕКРШУВАЊА НА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ, 363 САНКЦИИ ЗА НЕНОСЕЊЕ МАСКА

Од 24.00 часот до 04.00 часот (14.05.2021) констатирано е дека пет лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (13/14.05.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 363 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *